нов подход за доене

DeLaval с нов подход за доене

DeLaval представи система за регулиране на потока и стимулация на вимето - Flow-Responsive™, като иновация в новата им система за доене. Новият подход намалява времето за доене с до 10%, като адаптира вакуума към профила на млечния поток на всяка...

DeLaval представи система за регулиране на потока и стимулация на вимето – Flow-Responsive™, като иновация в новата им система за доене.

Новият подход намалява времето за доене с до 10%, като адаптира вакуума към профила на млечния поток на всяка крава. Това поддържа ефективното доене, осигурявайки същевременно добро здраве на вимето и хуманност в отношението към животните.

Flow-Responsive™ Milking, най-новата иновация от DeLaval, продължава традицията, стартирана през 1917г. с първата им успешна машина за доене с вакуум. Д-р Карл Оскар Полруд, директор по развитие на млечните продукти в DeLaval, пояснява:

„Използвайки регулируемо ниво на вакуум, системата избягва риска от прекомерно доене (в началото и в края на доенето, когато потокът на млякото е по-малък) и предотвратява  недостатъчното доене (когато млечният поток е в своя пик). Следователно, в традиционна вакуумна система, скоростта на доене е ограничена не от генетиката на кравата или наличното мляко, а от работата на доилната машина.“

Първите два продукта, които ще бъдат пуснати като част от DeLaval Flow-Responsive™ Milking, системата за регулиране на потока на млякото и стимулация на вимето. И двете системи ще бъдат налични за доилни зали карусел, паралел и рибена кост. Комбинирани са нови сензори, регулаторни клапани и софтуер, за да реагират на действителния поток на млякото на всяка крава и съответно да регулират нивото на вакуума.

Регулирането на нивото на вакуум е ключов елемент, ускоряващ процеса на доене и подобряващ здравето на вимето.

Д-р Мартин Видеман, мениджър за клъстерни решения в DeLaval, споделя:

„Това наистина може да подобри ефективността на фермата. Бяха извършени 40 милиона доенета със системата за регулиране на нивото на вакуум и времето за включване на доилния апарат е намалено средно с 20 секунди на доене. В резултат работното време в системата за доене е намалено“.

Наблюдението на вакуума е интегрирано в приложението DeLaval Alerts, което позволява дистанционно наблюдение на системите за доене, оборудвани с Flow-Responsive Milking. Софтуерът може лесно да бъде актуализиран в бъдеще, когато се разработят нови версии.

Новата технология е резултат от дългогодишни изследвания и иновации в областта на генетиката, управлението на фуражите и разбирането на физиологията и поведението на кравите. Бетина Краусбауер, директор на отдела за извличане на мляко в DeLaval, подчертава:

„Ние издигнахме процеса на доене на ново ниво, като поддържаме кравата и  доилната машина в най-добрия възможен баланс“.

Повече информация за доилните системи на DeLaval можете да намерите ТУК.

Най-преглеждани

Грижа за телетата с DeLaval

Когато инвестирате във Вашите телета, инвестирате във Вашето бъдеще.
Телетата са бъдещето на всяка млечна ферма. Важно е да им дадете подходящ старт.

Телетата се раждат с почти никаква имунна система и имат малка или никаква естествена способност да се…

Виж още »

Съхранение на биологично зърно в полиетиленови чували Budissa BAG

Много биологични земеделски производители са изправени пред въпроса как и къде да съхраняват своите биологични зърнени култури. Не във всички страни/региони местните складове за зърно са подготвени да приемат биологично зърно. Освен това…

Виж още »

Новият Weidemann T9535 с 9 метра височина на повдиганe

С двойния си телескопичен удължител, Т9535 предлага височина на повдигане до 9,5 м с полезен товар до 3,5 т и може да се конфигурира с два варианта на мощни двигатели. Основният фокус на оперативните работни задачи е обработката на тежки…

Виж още »

Изпратете ни съобщение