царевичен силаж

Мокър царевичен силаж, какво да правим?

За оптималното съхранение на мокър царевичен силаж съществуват различни алтернативи, като химическото консервиране, силажиране и сушене. Важно е да се проучат разходите и предимствата на всеки от тези методи, за да се вземе най-доброто решение...

За оптималното съхранение на мокър царевичен силаж съществуват различни алтернативи, като химическото консервиране, силажиране и сушене. Важно е да се проучат разходите и предимствата на всеки от тези методи, за да се вземе най-доброто решение.

Изчисленията на разходите показват, че за един тон мокър царевичен силаж, съхраняван в силози, възникват значителни разходи до 100 евро/т. Инвестиционните разходи за съхранение на 1000 т царевица за зърно са още по-големи, достигайки до 300 000 евро, като това представлява висок капиталов риск за земеделците.

Традиционното киселинно консервиране на царевица също е алтернатива, но изисква внимание към дозирането на киселина, влажността и времето на съхранение. Разходите за инфраструктура и безопасност на персонала могат да достигнат 40-50 € на тон.

Budissa BAG представлява иновативна алтернатива със затворена система на чувалите, където е достатъчно само добавянето на 2-3 литра/тон консервант. Този метод не само е икономически изгоден с общи разходи под 20 € на тон, но и предлага ефективно и удобно съхранение, което е от съществено значение за успеха на животновъдството.

Освен това, съхранението на цяло зърно в полиетиленови чували Budissa BAG предоставя гъвкавост и възможност за дългосрочно сушене. 

Допълнителна информация за полиетиленовите чували Budissa BAG можете да намерите ТУК.

Този иновативен метод за съхранение на мокър царевичен силаж допринася за устойчивостта и ефективността в земеделската промишленост.

Най-преглеждани

Грижа за телетата с DeLaval

Когато инвестирате във Вашите телета, инвестирате във Вашето бъдеще.
Телетата са бъдещето на всяка млечна ферма. Важно е да им дадете подходящ старт.

Телетата се раждат с почти никаква имунна система и имат малка или никаква естествена способност да се…

Виж още »
нов подход за доене

DeLaval с нов подход за доене

DeLaval представи система за регулиране на потока и стимулация на вимето – Flow-Responsive™, като иновация в новата им система за доене. Новият подход намалява времето за доене с до 10%, като адаптира вакуума към профила на млечния поток на всяка…

Виж още »

Съхранение на биологично зърно в полиетиленови чували Budissa BAG

Много биологични земеделски производители са изправени пред въпроса как и къде да съхраняват своите биологични зърнени култури. Не във всички страни/региони местните складове за зърно са подготвени да приемат биологично зърно. Освен това…

Виж още »

Изпратете ни съобщение