кравеферма караджа-фаг

Кравеферма КАРАДЖА-ФАГ, с. Драгомъж

Проектиране и оборудване на животновъдно стопанство за млечни крави. Кравеферма КАРАДЖА-ФАГ се състои от две сгради за отглеждане на животните и една сграда с доилна зала, млечно отделение и родилно.

Проектиране и оборудване на кравеферма КАРАДЖА-ФАГ за млечни крави.

Кравеферма КАРАДЖА-ФАГ се състои от две сгради за отглеждане на животните и една сграда с доилна зала, млечно отделение и родилно.
Агритоп внедрява в стопанството доилна зала DeLaval PARALLEL 2×16 с автоматично отнемане на доилните апарати, електронно измерване на млякото и отчитане на кръв и електропроводимост.

Висококачествена вакуум система

Вакуум системата отвежда млякото директно в охладителен млечен танк DeLaval за съхранението му. Така се гарантира високата хигиена и запазване на качеството на млякото, което няма директен достъп с въздуха и обкръжаващата среда.

Автоматизация на доилните процеси

Модерната доилна инсталация внедрява във фермата системи за автоматизация чрез компютъризирана система за идентификация и управление на стадото от DeLaval DELPRO. Така всяко животно се идентифицира индивидуално от системата и ефективно може да бъде контролирана разгоненост на животните, издоеното количество мляко, групиране на животните според лактационния период и още много други ежедневни операции. DeLaval DELPRO спестява много часове труд ежедневно, като в същото време имате по-добър контрол над управлението на цялата ферма. В сградата е проектирана и оборудвана селекционна зона с чакалня.

Технологичното оборудване на проектираната от Агритоп сграда за отглеждане на животните включва още:
Система за почистване на тора

Система за почистване и извеждане на тора с въжена скреперна линия за торова пътека, торов скрепер, миксер-хомогенизатор RECK в приемната шахта. Торът се съхранява във вкопана лагуна, изградена от Агритоп.

Хранене и поене

Двустранен хранителен фронт с фиксатори и покритие от епоксидна смола на хранителната пътека.

Монтирани са групови поилки, така че животните да имат достъп до свежа и чиста вода 24/7. Поилките са с лесно почистване и поддръжка.

Комфорт за животните

Комфортът на животните с осигурен с индивидуално боксово отглеждане на животните. Боксовете са с изключително меки и здрави синтетични матраци с влагоустойчиво покритие, което ги държи сухи и без микроби. 

Монтирани са люлеещи се чесалки за крави DeLavaL, които подобряват комфорта и здравето на кравите и повишават тяхната производителност.

Микроклимат

Сградите са отворени надлъжно с монтирани немски ветрозащитни щори, които са изработени от най-висококачествени материали и нямат аналог с никой друг продукт на пазара. С тях доказано се постига отличен микроклимат с естествено движение на въздуха и естествена светлина в сградите.

 

Още наши реализирани проекти можете да намерите ТУК.

Най-преглеждани

Грижа за телетата с DeLaval

Когато инвестирате във Вашите телета, инвестирате във Вашето бъдеще.
Телетата са бъдещето на всяка млечна ферма. Важно е да им дадете подходящ старт.

Телетата се раждат с почти никаква имунна система и имат малка или никаква естествена способност да се…

Виж още »
нов подход за доене

DeLaval с нов подход за доене

DeLaval представи система за регулиране на потока и стимулация на вимето – Flow-Responsive™, като иновация в новата им система за доене. Новият подход намалява времето за доене с до 10%, като адаптира вакуума към профила на млечния поток на всяка…

Виж още »

Съхранение на биологично зърно в полиетиленови чували Budissa BAG

Много биологични земеделски производители са изправени пред въпроса как и къде да съхраняват своите биологични зърнени култури. Не във всички страни/региони местните складове за зърно са подготвени да приемат биологично зърно. Освен това…

Виж още »

Изпратете ни съобщение