Грижа за телетата с DeLaval

Когато инвестирате във Вашите телета, инвестирате във Вашето бъдеще. Телетата са бъдещето на всяка млечна ферма. Важно е да им дадете подходящ старт. Телетата се раждат с почти никаква имунна система и имат малка или никаква естествена способност да се...

Когато инвестирате във Вашите телета, инвестирате във Вашето бъдеще.
Телетата са бъдещето на всяка млечна ферма. Важно е да им дадете подходящ старт.

Телетата се раждат с почти никаква имунна система и имат малка или никаква естествена способност да се защитават срещу излагане на патогени. Това ги прави уязвими към болести. Правилното им хранене през първите дни от живота осигурява както защита от болести, така и оптимално им развитие. Проактивното управление на храненето на телетата не само намалява смъртността, особено през първата седмица от живота им, но може също да доведе до намаляване на разходите за изхранване. Доброто управление на процесите по отглеждане на телетата днес ще Ви донесе високи резултати утре.

Автоматичните станции за хранене на телета CF500 и CF1000 са Вашата грижа за бъдещите поколения

Те имат директна връзка от станцията към компютър/рутер чрез свързващ кабел и програма за управление, има гъвкави хранителни планове за хранене. Системата автоматично калибрира обемите на млякото на прах. Оптималният подход е да храните телетата често, с малки индивидуално адаптирани порции. Този метод позволява на телетата да усвояват правилно храната си, насърчава добрия растеж и ограничава разхищението на храната.

Теле хранещо се от робот за телета

Роботите за хранене телета DeLaval CF500 и CF1000 предлагат набор от възможности за професионално отглеждане на телета. И двата модела са издръжливи, с ниска поддръжка и предоставят набор от функции за усъвършенствано управление на телетата. Те са проектирани да доставят точна порция мляко за всяко теле, на малки порции, подходящи за възрастта, задоволявайки нуждите на телетата по естествен начин. Всяко теле може да се храни с краве мляко, заместител или комбинация от двете. Ако решите да промените вида на млякото, можете да го направите постепенно.

Как работят?

Веднага щом телето влезе в станцията, то се разпознава чрез неговия електронен транспондер и според плана за хранене на телето, спрямо зададеното от Вас роботът решава дали му е позволено да пие и колко. За всяко теле може да се зададе минимална и максимална порция мляко . При условие, че на телето му е позволено да пие, робота незабавно приготвя подходящо количество мляко при точна температура на порции от 0,25 или 0,5 л. За да направи това, водата, млякото и други фуражни компоненти се смесват бързо и внимателно в миксера. Телето може да започне да пие веднага чрез биберона. И двата модела автоматични станции се предлагат стандартно с лесния за употреба ръчен терминал. Можете да използвате бързи функционални бутони за достъп до желаната функция или преглед с натискане на бутон. Ръчният терминал предлага бързо цифрово въвеждане, например търсене на животни и създаване на планове за хранене.

Ефективното хранене на телетата и свързаното с това управление могат да сведат до минимум бъдещите здравословни проблеми, разходите и създават стабилна основа за растеж на бизнеса. Оптималният подход за хранене на телетата е:

 • Често, в определени часове от деня;
 • С малки индивидуално адаптирани порции;
 • С прясно приготвена порция мляко с правилната температура;
 • Без стрес;
Телета хранещи се от робот за телета DeLaval

Роботите за телета на DeLaval имитират естественото сукане на телето и осигуряват спокойно хранене. Телетата сучат от биберон, което осигурява много предимства.

 • Насърчават естественото сукане;
 • Кара телетата да пият по-бавно;
 • Предотвратява навлизането на мляко в търбуха;


Роботите за телета на DeLaval предлагат цял набор от възможности, за да Ви помогнат да отглеждате телетата си, както желаете.

Допълнителни опции, които предлагаме

Система за калибриране DeLaval
Система за калибриране DeLaval 2
Система за калибиране

Както CF500, така и CF1000 предлагат като опция система за калибриране, в която захранващите компоненти се калибрират напълно автоматично по време на хранене. Роботите калибрират дозираните количества до 4 пъти на ден по време на приготвянето на порцията. Това означава, че точната дозировка на прясно мляко, мляко на прах и вода е гарантирана, без да се изисква допълнителна работа. Калибриращата везна е разположена под миксера, автоматично проверява теглото на всички компоненти по време на хранене и, ако е необходимо, ги коригира.

Правейки това Вие:

 • Пестите работно време, като извършвате автоматично рутинните задачи;
 • Подобрявате здравето на животните, тъй като млякото е винаги точно дозирано;
Дозатори за добавки

Тази опция Ви позволява да добавяте хранителни добавки към храната на конкретни телета. Предлагат се прецизни дозатори за прахообразни добавки и дозиращи помпи за течни добавки. Възможно е да се създадат до 4 различни репецти, които могат да бъдат доставяни индивидуално или на определени групи животни. Дозировката е наистина гъвкава и прецизна и може да се направи въз основа на грам на телесно тегло на животното, литри мляко или животно на ден.

Странични прегради

Всяка хранителна станция може да бъде оборудвана със странични прегради, които позволяват хранене в тишина и спокойствие. Допълнително може да се добави люлееща се порта или автоматично затваряне. Люлеещата се врата работи отлично, за да даде възможност на кравите, групирани по възраст, да използват една млечна станция. По този начин телетата от две групи могат да използват една и съща станция, без по-старите телета да доминират над по-младите. За да не бъдат тормозени телетата по време на хранене, зад тях автоматично се затваря специална врата. Това приложение се препоръчва за определени по-агресивни породи.

Автоматично почистване с помпа за почистващи препарати

Помпа за почистващи препарати с външен захранващ тръбопровод може да бъде добавена към автоматичната система за почистване на CF500 и CF1000, за да се приложи цялостен цикъл на почистване. Не е нужно да сте там – почистването започва в предварително зададеното време и почистващите препарати се добавят автоматично.

Комплект против замръзване

Ако Вашият робот за хранене на телета е изложена на минусови температури през зимата, може да се възползвате от инсталирането на този нагревателен кабел, за да предпазите водата от замръзване. Предлага се и опция за добавяне на допълнително загряване на смукателния маркуч, който поддържа маркучите топли при ниски външни температури.

Врата за защита от мухи

Предлага се опционална врата за защита от мухи и за двата модела, която предотвратява навлизането на насекоми в модула и замърсяването на млякото.

Не забравяйте хигиената и комфорта за най-малките

Освен хранителните нужди на телетата, трябва да се обърне внимание на тяхната физическа среда. Телетата трябва да се отглеждат в чисти и сухи помещения с добър достъп до храна и чиста вода. Важно е влагата в тези зони да бъде сведена до минимум, тъй като тя може да съдържа бактерии и патогени. Използвайте препарат за постелята на телетата, която предпазва зоната от влага и миризми на амоняк.

Препарат за леглови зони DeLaval DryMaxx
Настилка DeLaval DryMaxx™

Препарата за настилката в зоните за отглеждане на телетата DryMaxx има неутрализиращи амоняка свойства и висок капацитет на абсорбиране на влага от 140% спрямо теглото й. Нанесете я в обора или легловата зона, за да поддържате повърхностите сухи и да гарантирате по-добро благосъстояние, както и грижа за копитата и по-високи нива на комфорт.

 • Неутрализира амоняка и други миризми
 • Поддържа сухи постелите
 • Благоприятно за кожата на животните pH
Мини люлееща се чесалка за телета DeLaval
Мини люлееща се чесалка за телета DeLaval

DeLaval имат специално разработена Мини люлееща се чесалка за телета, (която е подходяща и за кози) Това е бърз и рентабилен начин да дадете на Вашите телета страхотен старт на един продуктивен живот. Освен, че дава комфорт на подрастващите, тя почиства кожата и стимулира кръвообращението. Това подобрява общото благосъстояние на животните и насърчава по-бърз растеж.

Както вече казахме телетата се раждат с почти никаква имунна система. Важно е да поддържате топлината на новородените в суров климат. Елечетата за телета DeLaval са от дишаща полиестерна материя;силно водоотблъскващ найлонов полиестер с 4 мм дебелина. Особено важни са за болни или малки телета, родени преждевременно. А когато се използва за нормални здрави телета, елечето подобрява техния растеж.

Биосигурност
Вана за крака DeLaval
Комплект четки за почистване DeLaval
Вана за крака и комплект четки за почистване DeLaval

Биосигурността се отнася до практиките за управление, които намаляват риска от навлизане на инфекциозни болести във фермата, както и намаляват въздействието на болести, които вече присъстват в стадото. Ето защо е важно да се приложи програма за биологична сигурност във фермата. Биосигурността е особено важна по време на отглеждането на телетата поради намаления им имунитет, както и непосредствената близост на телетата в груповите боксове, което може да доведе до разпространение на инфекциите.

Всички продукти за телета  от продуктовата гама на DeLaval можете да рагледате ТУК и да направите бърза заявка за оферта.

С Вашата първа поръчка през сайта www.delaval.bg получавате допълнително 5 % отстъпка!

Най-преглеждани

нов подход за доене

DeLaval с нов подход за доене

DeLaval представи система за регулиране на потока и стимулация на вимето – Flow-Responsive™, като иновация в новата им система за доене. Новият подход намалява времето за доене с до 10%, като адаптира вакуума към профила на млечния поток на всяка…

Виж още »

Съхранение на биологично зърно в полиетиленови чували Budissa BAG

Много биологични земеделски производители са изправени пред въпроса как и къде да съхраняват своите биологични зърнени култури. Не във всички страни/региони местните складове за зърно са подготвени да приемат биологично зърно. Освен това…

Виж още »

Новият Weidemann T9535 с 9 метра височина на повдиганe

С двойния си телескопичен удължител, Т9535 предлага височина на повдигане до 9,5 м с полезен товар до 3,5 т и може да се конфигурира с два варианта на мощни двигатели. Основният фокус на оперативните работни задачи е обработката на тежки…

Виж още »

Изпратете ни съобщение